Ventilatie

Waar gewoond wordt, wordt geademd, gekookt en gedoucht. Allemaal bronnen van vocht. Om toch een gezond binnenklimaat te kunnen garanderen, is goede woningventilatie belangrijk. Of u nu op zoek bent naar een design badkamerventilator, een plafondventilator voor uw slaapkamer of u zoekt informatie over de mogelijkheden van complete woningventilatiesystemen, bij Istecmontage bent u aan het juiste adres.
Istecmontage is dealer van Itho, de ventilatiespecialist van Nederland. Hierdoor zijn wij verzekerd van alle informatie over de nieuwste systemen en goede back-up bij ontwerp en berekening van meer complexe installaties.

 

Nieuwbouwwoningen zijn sinds eind jaren '70 allemaal voorzien van mechanische ventilatie.
Bij deze systemen is het van groot belang dat het systeem goed onderhouden blijft.

 

Een slecht onderhouden systeem zal sterk in capaciteit afnemen en/of veel geluid produceren. Goed beschouwd zijn ventilatie en energiebesparing met elkaar in tegenspraak.

 

Aan de ene kant leidt ventilatie tot warmteverlies, omdat warme binnenlucht naar buiten wordt gevoerd en de vers aangevoerde buitenlucht weer moet worden opgewarmd. Aan de andere kant verbruiken moderne ventilatiesystemen heel weinig stroom. Daarbij komt ook nog dat wanneer er niet of slecht geventileerd wordt, men snel geneigd is om, door de vochtige binnenlucht, de verwarming hoger te zetten. Dit resulteert uiteindelijk weer in een verhoging van de stookkosten.
Uw oude systeem vervangen voor een nieuw energiezuinig systeem kan zich snel terugverdienen.