Vraag: CV ketel gaat niet aan

Gepubliceerd op 18 september 2020 om 10:06

Je komt thuis en de CV ketel is niet aan terwijl je wel een thermostaat programma hebt, waarbij deze aan zou moeten gaan, net voordat je thuiskomt. Dat is niet fijn. Wat is er aan de hand? We proberen een antwoord te geven op deze veelvoorkomende vraag. 

 

Bij thuiskomst is de verwarming uit

Zul je net zien, kom je thuis, is het nog niet behaaglijk warm terwijl je dat wel ingesteld hebt. Het kan zijn dat de verwarming stuk is. De CV ketel kan in storing staan waardoor deze niet zijn normale programma kan draaien. In het geval de CV ketel een storing aangeeft, probeer de reset knop in te drukken. Geeft de CV ketel geen storing aan, probeer de warmwater kraan. Heb je warm water, dan is dat in orde. Heb je geen warm water, dan is er een ander probleem. Bel de CV monteur en vertel deze bevindingen. Zo kan de monteur een betere inschatting maken van het probleem. 

CV-ketel heeft geen stroom

Mocht er geen warm water uit de kraan komen en/of de radiatoren blijven koud, dan is het verstandig om eerst te kijken of er wel stroom is. In de meterkast  kun je zien of er een zekering uit is of dat de aardlekschakelaar uit is.

Vraag eventueel na bij de energieleverancier of er een stroom of gasstoring is en controleer of de stekker in het stopcontact zit. 

Thermostaat geeft geen signaal

Veelal maak je gebruik van een draadloze thermostaat. Controleer of de wifi verbinding is verbroken en of de CV ketel communiceert met de thermostaat. Het kan zijn dat de batterijen leeg zijn. Indien er wel verbinding is met de CV ketel, zet de temperatuur hoger om te zien of de CV ketel aanslaat.

 

Mocht je daarna nog geen verwarming hebben, neem contact met ons op voor een eventuele (spoed) afspraak. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.