Waar kun je nog meer op besparen?

Gepubliceerd op 25 oktober 2019 om 08:54

In de afgelopen weken hebben we verschillende besparingstips gedeeld. Daarmee kun je al best veel besparen op je energierekening. Uiteraard zijn er nog meer mogelijkheden, maar die hebben vaak iets meer voeten in de aarde. We willen ze toch met je delen.

 

* Het kan een besparing opleveren om van energieleverancier te wisselen. Er zijn een aantal prijsvergelijkingssites waar je je huidige kosten kunt vergelijken bij andere aanbieders. Let wel: het gaat hier om een administratieve wijziging en de besparing is alleen op je verbruikskosten. Op de energiebelasting en andere kosten kan niet op bespaard worden. 

* Afhankelijk van je woning kan isolatie ook een besparing van je energiekosten opleveren. Door te isoleren voorkom je dat warmte van binnen naar buiten glipt en je verwarmingssysteem hard moet werken (en dus meer kost). Of dit nodig is hangt af van het bouwjaar van je woning.

* Investeren in zonnepanelen kan ook een optie zijn. De aanschaf daarvan is best een behoorlijk bedrag, maar met de hedendaagse technieken kan je investering snel terug verdiend zijn. Er zijn ook aanbieders waar je zonnepanelen kunt huren.

* Het aanschaffen van een programmeerbare thermostaat (en deze ook daadwerkelijk instellen) is altijd goed. Daarmee zorg je ervoor dat je huis pas verwarmd wordt als je naar huis komt of al thuis bent. Als je thuis niet aanwezig bent hoeft het natuurlijk ook niet 19 graden te zijn (of meer).


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.